squat

Beautiful Losers

Posted in Urban Art by yanta on April 6, 2009

Beautiful Losers

Am citit recent o “mini-descriere”,despre cartea si documentarul cu acelasi nume care e inca in asteptare la noi in tara.

Stephard Fairey,Spike Jonze,Mark Gonzales,Margaret Kilgallen,Mike Mills,Barry McGee,Kaws,Chris Johanson,Harmony Korine,Ed Templeton,sunt artistii care au incorporat deseori ideea de a pierde in lucrarile lor,si-au asumat esecurile,si au trecut peste ele continuand sa creeze.Cum totul se transforma incet in orice domeniu,manifest,etc,ei au contribuit la asimilarea culturii de strada.De asemenea,au pus bazele unei comunitati artistice unita si independenta.Proveniti din medii ca punk,hip hop,skate sau graffiti,le-au reprezentat prin imagini,muzica.literatura,film si moda,pentru ca restul lumii sa inteleaga ce inseamna sa fii “do yourself”.

Pe langa colectia numeroasa de lucrari,carte “Beautiful Losers” contine texte biografice si esee care ajuta la clarificarea vizununii lor si o arhiva a calatoriei internationale a expozitiei.

Decurand a fost lansat si documentarul cu acelasi nume,in care ii putem vedea in actiune sau oferind interviuri detaliate.

Lumea artei  a fost afectata mai mult de realizarile lor,decat a fost lumea modei,muzica,literatura,filmu.Dupa ceva ani acest grup nu mai exista maturizandu-se,dar spiritul lor independent  a ramas neschimbat.

Astept cu nerabdare sa vad acest film-documentarregizat de Aaron Rose,care este dupa cate am citit un documentar interesant de arta urbana.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: