squat

Patafizica

Posted in La o discutie by yanta on June 7, 2009

Was ist pataphysik?Ce este patafizica?Cred ca cea mai mai buna definitie este data de scriitorul Alfred Jarry,in cartea a doua a romanului neo stiintific,”Faptele si opiniile doctorului Faustroll”,:”patafizica este stiinta solutiilor imaginare,care acorda simbolic lineamentelor proprietatilor obiectelor descrise prin virtualitatea lor”.La aceasta definiste mai este adaugat un argument in plus,:”patafizica este stiinta ce se supra-adauga metafizicii si se intinde dincolo de metafizica,tot cat acesta se intinde dincolo de fizica”.

Ea propune o reflexie profunda asupra universului paralel,este o stiinta care terorizeaza deconstructia realului si construierea lui la modul absurd.Acest termen odata descoperit a influnetat de-a lungul timpului scriitorii suprarealisti dar si teatrul contemporan.

Colegiul de Patafizica a fost creat pentru studiera problemelor celor mai importante ale universului,univers pe care Faustroll il defineste “cel care este propria exceptie”.Colegiul a admis spate propozitii fundamentale ale patafizicii.

1.Patafizica este stiinta acestui domeniu ce se intinde dincolo de metafizica;ea depaseste metafizica atat cat aceasta depasteste fizica-in toate sensurile ad libitum.

2.Patafizica este stiinta particularului,a legilor ce guverneaza exceptiile

3.Patafizica este stiinta solutiilor imgainare.

4.Pentru ea toate sunt acelasi lucru.

5Patafizica este de alura imperturabila.

6.Totul este “patafizic”,totusi,putini oameni pun constiincios patafizica in practica

7.Dincolo de ea nu este nimica.Patafizica este instanta suprema.

Aceste sapte “propozitii”,le-am gasit citind diverse articole despre patafizica.In fine daca e sa mai scriu sunt o multime de definitii si presupuneri,insa o sa continui altadata sa mai editez la acest post…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: